FAQ

Waarom werken explainer videos zo goed?

  • Videos hebben bewezen resultaat op te leveren, of het nu gaat om het downloaden van een app, het aanschaffen van een product, of het aanvragen van meer informatie. Een verhoging in conversies via de website na het implementeren van een goed gestructureerde video met een krachtig verhaal van 20-80% is niet ongewoon. (bewijs en meer bewijs).
  • We worden allemaal gebombardeerd met pitches, updates en nieuwe producten, elke dag weer. Een goede video onderscheidt je van deze massa, versterkt je brand en helpt je publiek met het maken van de juiste beslissingen.
  • Video kan altijd en overal worden ingezet om zo veel mogelijk mensen te bereiken: op je website, op YouTube, op een beurs, op een relevante blog, of in die pitch voor een groep potentiële investeerders.
  • Video bevat visuele elementen die het mogelijk maken om complexe concepten op en begrijpelijke manier uit te leggen. Dat is lastig, zo niet onmogelijk, om in korte tijd te doen met enkel en alleen mooie text.

 

Waarom zou ik voor ViralPixels kiezen?

 

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat er meerdere aanbieders zijn op het gebied van explainer videos. In een wereld waarin standaard templates hoogtij vieren en alles wordt uitbesteed naar India pakken wij het daarom net even anders aan:

  •  Persoonlijk contact & toewijding – wij werken niet alleen voor onze cliënten, wij werken met ze. Daarom bieden we een onder andere een oneindig aantal scriptherzieningen om ervoor te zorgen dat de boodschap die we vertellen altijd perfect is.
  • Expertise & resultaat – wij gebruiken onze gecombineerde expertise in storytelling, marketing en het effectief communiceren van ideeën. Zo zijn onze videos niet alleen leuk om naar te kijken, maar – nog veel belangrijker – leveren ze ook daadwerkelijk resultaat op – in de vorm van meer inschrijvingen, downloads, of sales.
  • Creativiteit – er bestaat een unieke oplossing voor ieder project. Daarom ontwikkelen we nieuwe ideeën en concepten om ervoor te zorgen dat twee animaties nooit hetzelfde zijn.
  • Garantie – als je het eindproduct niet helemaal fantastisch vindt, laat het dan even weten en we betalen het volledige bedrag direct terug. No questions asked.

 

Waarom heb ik een verhaal nodig om mijn idee te delen met de wereld?

 

Bijna elke goed gecommuniceerde boodschap heeft als uitgangspunt een verhaal dat gegrond ligt in een menselijke ervaring. Vanaf de tijd dat we als oermannen en -vrouwen rondom het vuur zaten tot nu: verhalen informeren en houden je geboeid; ze inspireren en zetten je aan tot actie. Naar goede verhalen luisteren zit in onze aard en werkt een stuk beter dan het opsommen van wat mooie feiten. Daarnaast spelen verhalen op een krachtige manier in op onze emoties, en dat is cruciaal als je de aandacht wilt vasthouden of iemand wilt aanzetten tot actie.

 

Hoeveel kost een van jullie animaties?

 

De prijs voor een van onze geanimeerde verhalen hangt af van een aantal factoren en verschilt per project. Neem contact op en vertel ons even wat je precies nodig hebt

 

Hoe lang zijn jullie bezig met zo‘n animatie?

 

Van briefing tot volwaardige video duurt meestal zo’n drie tot vijf weken.

 

 

Heb ik zelf invloed op de manier waarop mijn idee wordt gepresenteerd in de animatie?
Jazeker. In het begin werken we in nauw overleg aan het script om jouw verhaal zo goed mogelijk op papier te krijgen. We gaan pas aan de slag met het produceren van de rest van de animatie als we allebei zoiets hebben van ‘Wow, dit is het!’ Tijdens het proces sturen we daarnaast regelmatig updates om je in de loop te houden zodat je altijd weet wat de volgende stap is.

 

Bieden jullie kortingen aan voor bepaalde projecten?

 

Jep, we hanteren kortingen voor non-profit organisaties en videos die voor onderwijsdoelstellingen worden gebruikt. Neem contact op voor meer informatie.

Zijn jullie altijd beschikbaar?

 

Dat hangt ervan af. Er gaat een hoop tijd, zorg en liefde in een animatie zitten, dus in principe willen en kunnen we maar met zoveel cliënten tegelijkertijd werken. Het kan dus zijn dat we volgeboekt zitten voor een bepaalde periode – we zijn hier altijd duidelijk in, dus neem vooral gewoon contact op.